"IMPIAN ADALAH PERMULAAN KEPADA SEBUAH
CITA-CITA"

Monday, January 7, 2013

Rasa Hati....

Hati...

Ya Allah, begitu hebat dugaan-Mu buat kami insan yang begitu lemah dan kerdil ini.....Semoga Engkau kuatkan semangat kami untuk mengharungi dugaan dan cabaran dari-Mu in Ya Allah...

Benar katanya: 

"Semakin sayang kita kepada seseorang, Allah akan menguji kita dengan pelbagai lagi dugaan untuk melihat sejauh mana tahap kesabaran kita."

Kataku pula:

Saya hanya minta awak ingat saya dan takkan pernah lupakan saya....sayang saya selalu dengan ikhlas dan untuk selamanya...cintai saya dengan ikhlas untuk selamanya.

mungkin saya hanya DIAM saat awak ucapkan kata2 sayang dan cinta,
tapi itu bukan bermakna saya tak cinta atau sayang, cuma saya belum cukup yakin untuk ucapkannya dengan sepenuh hati, sebab saya takut saya akan kehilangan awak!

insya Allah, bila tiba masanya, saya akan ungkapkan dengan sepenuh hati yang pada ketika itu yang sarat dengan rasa cinta dan sayang saya pada awak....sekarang, biarlah hanya DIA saja yang Maha Mengetahui semua isi hati saya!

Awak, saya sedang cuba membina kepercayaan saya pada awak......Semoga DIA membantu saya membina kepercayaan ini untuk awak....kerana saya tahu KEPERCAYAAN itu sangat penting untuk kita....tapi hati saya masih rapuh, bukan kerana insan lain, tapi kadang kala saya curiga dengan awak! jadi, tolong jangan abaikan kepercayaan saya pada awak!

Saya hanya minta INGATAN, CINTA, dan SAYANG....yang sangat ikhlas daripada awak walaupun kita berjauhan...
Dan saya tak mahu lebih daripada 3 perkara ini sekarang....Cukup 3 perkara ini dari awak dan kepercayaan dari saya...terima kasih...:)

Sayang rindu Cinta !

No comments:

Post a Comment